La Cursa

El recorregut està format principalment per pistes i corriols. La dificultat del trajecte es mitjana amb alguns punts més tècnics. 

Sortim de la zona poliesportiva direcció al Molí. Al arribar a la carretera de Lluçars, fem 200 metres de pista i enfilem pel camí que porta al Cogulló pel dret per la part de darrere (camí recentment habilitat pel grup de parapents). És el tram més exigent del recorregut, on amb poc més de 1,5km acumularem fins a 400m de desnivell positiu.

Un cop arribats a dalt del Cogulló, trobarem el primer avituallament i podrem contemplar les millors vistes de la Vall de Meià i del Montsec. Des d'allà, toca encarar la pista de terra que ens portarà fins a la font blanca. És un tram molt ràpid d'uns 3km amb una lleugera baixada, perfecta per recuperar les cames.

Arribats a la font blanca, trobarem el segon avituallament. Ara toca baixar pel dret pel camí que va a donar al pont de Barmó. Una pista bastant técnica però a l'hora molt divertida, amb la presència imposant de la Roca dels Arcs just a sobre dels nostres caps.

Arribats al pont de Barmó, farem 800m de carretera fins al Pont de Gata, on ve el segon tram més dur del recorregut. Tocarà enfilar 200m positius de desnivell en menys d'un quilòmetre fins a arribar a la pista. Des d'allà, dos quilòmetres de pujada moderada fins a l'Ermita de Meià. El segon punt més emblemàtic de la localitat i des d'on podem gaudir de les vistes de Vilanova i Santa Maria de Meià, anticipant l´última baixada trepidant que ens espera per arribar a la meta.

Baixarem pel dret de l'ermita, sent el primer tram bastant tècnic amb terreny bastant pedregós i amb lúltima part de corriol estret però amb molt bon terreny pels qui encara tinguin energia per fer l'últim sprint. El camí desenvoca a l'església de Vilanova de Meià, des d'on ens perfilarem per la part de dalt del poble, passant pel costat de la piscina fins finalment encarar l'última baixada fins a la zona poliesportiva on trobarem la meta.

Avituallaments

Durant el recorregut hi haura avituallaments amb aigua, refrescos i fruita per recuperar després dels trams més exigents del recorregut!

Avituallament 1 --> Cogulló
Avituallament 2 --> Font Blanca
Avituallament 3 --> Ermita de Meià

Reglament